FAQ Activiteiten host Support Center

Contact Us

Hoe werken de betalingen van natuuractiviteiten?

Jij meldt je als host aan bij onze betalingspartner OBP. Je hoeft maar 3 stappen te doorlopen om jouw rekeningnummer te verifiëren. Zij verwerken als derdengelden bank alle betalingen voor ons. Waarom? Dat lees je hier

Wanneer een deelnemer jouw activiteit boekt en jij keurt deze goed, krijgen jullie beide een bevestiging van de boeking. De deelnemers krijgt daarbij vanuit ons een link naar de online betaling. Op die manier kan de deelnemer veilig via online bankieren de betaling voldoen. Je leest hier hoe de betaling voor deelnemers verloopt. 

Zodra de deelnemer de betaling voldaan heeft, ontvangen jij en de deelnemer allebei een mail ter bevestiging van de betaling. De betaling blijft op dat moment in een online kluis van OBP staan. 

Wij versturen rond de 20e van elke maand een factuur met daarop de commissiekosten van alle boekingen die jij in de maand daarvoor ontvangen hebt. De commissiekosten worden door ons ingehouden van de bedragen die de deelnemers betalen, dus de facturen hoef jij niet aan ons te betalen. Deze ontvang jij enkel voor jouw eigen administratie.

Op de dag van de activiteit, wordt het bedrag dat de deelnemers betaald hebben minus de commissiekosten aan jou uitbetaald. Afhankelijk van de verwerkingstijd van de bank, ontvang jij het bedrag van de boeking dus op dag van de activiteit. Je vind hier meer informatie over de uitbetalingen.